T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SİLİVRİ - Kavaklı İlkokulu

1. Sınıf Velilerimize "Aile Eğitimi" Semineri Verildi

1. Sınıf velilerimize Okul Rehber Öğretmenimiz tarafından "Aile Eğitimi Semineri verildi.

Çocuğunuzun okula başlamasıyla birlikte hayatınızda yeni bir sayfa açılıyor. Bu başlangıç hem onun hem de sizlerin hayatında yepyeni bir dönemin ilk anları... İlk adımları... Okul, çocuğun gelişiminde  en önemli adımlardan biri.

Okula başlamak; çocuk için yeni ve karmaşık bir sosyal çevreye girmek, dış dünyaya açılmak demektir.

Okula yeni başlayacak çocuğumuz için neler yapmalıyız?

* Çocuğunuzu okulla ilgili olarak önceden bilgilendirin ve okulu gezdirin.

* Okulun ilk gününü anlatan kitaplar okuyun. Böylece çocuğunuzun yaşayabilecekleri hakkında fikir sahibi olmalarını sağlayın.

* Çocuğunuzun okulda kullanacağı defteri ve kırtasiye malzemelerini kendisinin seçerek almasına olanak tanıyın.

* Çocuğunuza okul, sınıf, sıra, öğretmen, müdür, ders, teneffüs, sınıf arkadaşı ve okul arkadaşı gibi kavramlar konusunda bilgiler verin.

*  Okulların açıldığı ilk günlerde, çocuğunuzla birlikte okula zamanında gidin. Bu sayede çocuğunuz sınıfını kendisinin ait olduğu bir yer olarak hissedecektir.

* Çocuğunuz okuldayken sizin neler yapıyor olacağınızı anlatın. Bazı çocuklar anne-babadan ayrılmakta zorluk yaşarlar ve kendileri yokken anne-babaların neler yaptığını merak ederler. Zamanla okul gününün bir başı, ortası ve sonu olduğunu ve sizin de başka sorumluluklarınızın bulunduğunu ancak ihtiyacı olduğunda onun yanında olacağınızı anlatın.

*Çocuğunuza adres ve telefon numaranızı öğretin. Okul dönüşü evde olmayacaksanız telefon edin ve gününün nasıl geçtiğini sorun.

* Eve geldiğinde çocuğunuzla okulda yaşadıklarıyla ilgili konuşun. Onunla gününün nasıl geçtiği hakkında konuşmak hem çocuğunuzun okulla ilgili duygu düşünce ve deneyimlerini sizinle paylaşmasını sağlayacak hem de sizin soru işaretlerinizi azaltacaktır.

* Bununla birlikte yepyeni bir ortamda olmak çocuğunuz için hiç de kolay değildir. Araştırmalar, okula yeni başlayan her beş çocuktan dördünün okulun ilk günlerinde sınıfta kaygı yaşadığını göstermektedir.

07-09-202207-09-202207-09-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.09.2022 - Güncelleme: 07.09.2022 10:35 - Görüntülenme: 116
  Beğen | 12  kişi beğendi