T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SİLİVRİ - Kavaklı İlkokulu

Deprem Anı, Çök Kapan Tutun Tatbikatı

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinasyonunda, afetlere dirençli toplum oluşturma vizyonu ile Türkiye'de yaşanabilecek her tür ve ölçekteki afet ve acil durumlara etkin müdahale için görev alacak kamu kurumları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve gerçek kişileri bir araya getirmek, birlikte çalışma kültürünü geliştirmek, koordinasyon içerisinde hareket etme kabiliyetini kazandırmak ve geliştirmek, olası afetlere karşı müdahale etme becerilerini test etmek ve kabiliyet geliştirmek, toplumda farkındalık oluşturmak gibi amaçlarla 12 Kasım Afet Etkinlik günü ve 1999 Düzce Depreminin yıldönümünde ulusal çapta tatbikat düzenleneceği ilgi yazı ile bildirilmiştir. Bu kapsamda;

Tatbikat 12 Kasım 2022 Cumartesi Günü, saat 18.57'de uygulanacaktır.

Tatbikat sırasında ÇÖK-KAPAN-TUTUN hareketi yapılacaktır.

 Tatbikat saatinde tüm öğrenci yurtları, kamu kurum ve kuruluşlarının lojmanları, askeri ve sivil lojmanlarda tatbikata katılım sağlanacaktır.

Müdürlüğümüze bağlı tüm resmi ve özel okul/ kurumların  yöneticileri ve öğretmenler tatbikat hakkında bilgilendirilecektir. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün internet sitesinde yayınlanan video ve  fotoğrafların  incelenmesi ve tatbikatta doğru uygulamaların yapılması hususunda gerekli planlamalar yapılıp  önlemler alınacaktır.

Öğretmenlerimiz Çök-Kapan-Tutun hareketini öğrencilere anlatarak 11 Kasım 2022 Cuma günü saat 10.30'da sınıflarında uygulatacak (ikili eğitim veren okullardan öğlenci olanlar ve bilim sanat merkezleri öğleden sonra saat 14.30'da gerçekleştirecektir) tüm eğitim kurumlarındaki uygulamalarda zil ve siren sesi kullanılacak, ayrıca 12 Kasım tatbikat saati olan 18:57 de tüm öğrencilerin aileleriyle birlikte evlerinde tatbikata katılmaya davet edilecektir.

Müdürlüğümüze bağlı tüm resmi ve özel okul/ kurumların  internet sitelerinde tatbikat öncesi duyurular 11 Kasım 2022 Cuma günü yapılan uygulamaların fotoğraf ve videoları paylaşılacaktır.

12 Kasım 2022 Cumartesi günü gerçekleştirilecek tatbikata katılımın teşviki amacıyla öğrencilere tatbikat ile ilgili gözlem ve uygulama ödevi verilecek. Ortaöğretim Afet Kulüplerinde veli muvafakatı alınarak tatbikattaki görseller ile farkındalık  oluşturulmasına yönelik çalışmalar yapılacak ve uygulama sonuçları Okul veya Kurumu raporu halinde Müdürlüğümüz Sivil Savunma Hizmetleri Birimine 21.11.2022 Pazartesi günü mesai bitimine kadar gönderilecektir.

Bakanlığımıza bağlı tüm kurslarda da 11 Kasım 2022 Cuma günü gerçekleştirilecek derslerde ÇÖK-KAPAN-TUTUN hareketlerine yer verilecektir. 

12 Kasım 2022 Cumartesi Günü, saat 18:57'de faaliyetine devam eden özel eğitim kurumlarının (motorlu taşıtlar sürücü kurslarında ve yurtlarında) tatbikata katılması teşvik edilecektir.

Tatbikatlarla ilgili hafta boyunca SMS mesajlarıyla yöneticiler, öğretmenler, veliler ve öğrenciler bilgilendirilecek ve eğitim görselleri paylaşılarak tatbikat gününe kadar hazırlık yapılacaktır.

Afetlere dirençli toplum oluşturulması, deprem anında çök kapan tutun davranışının benimsenmesi, deprem bittikten sonra tahliye sürecinin gerçekleştirilmesi, verilen afet bilinci eğitimlerinin pekiştirilmesi amacıyla gerçekleşecek deprem anı tatbikatı önem arz etmektedir.

10-11-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.11.2022 - Güncelleme: 10.11.2022 20:25 - Görüntülenme: 244
  Beğen | 1  kişi beğendi